Συσκευασία

Σακί: 25 kgr

Παλέτα: 1650 kgr

KALAKAN

30FeSO4+15MgSO4+0.5ZnSO4+0.2B+30(SO3) 

 

 

Φυσικοχημικές ιδιότητες του εδάφους

Το έδαφος είναι το ανώτατο στρώμα  του φλοιού της γης, δηλαδή το καλλιεργήσιμο επιφανειακά στρώμα  σε πάχος 35 έως 50 εκατοστά. Οι ρίζες των φυτών αναπτύσσονται σε βάθος 1,5 έως 2,0 μέτρ, όπου  μπορεί να γίνει γεωργική εκμετάλλευση.

Από αγροχημικής πλευράς το έδαφος παρουσιάζει  τις παρακάτω ιδιότητες:

Φυσικές Χημικές
-υφή

-σύσταση

-πορώδες

-υγροσκοπικότητα

-ειδική θερμότητα

 

-οξύτητα

-απορροφητικότητα

-ανταλλακτική ικανότητα

-περιεκτικότητα σε ανόργανα  στοιχεία

 

Το έδαφος διαθέτοντας  τις παραπάνω ιδιότητες αποτελεί σημείο στήριξης, αλλά και μέσο τροφοδοσίας των καλλιεργειών σε νερό και κάποια θρεπτικά στοιχεία που ευελπιστούμε να θρέψουνε τα φυτά.

Παρεμβαίνοντας με λιπάσματα το ενισχύουμε περαιτέρω με ανόργανα βασικά συστατικά. Η παρέμβαση αυτή όμως, από μόνη της, αδιαφορεί για το σύνολο των ιδιοτήτων του εδάφους, που αποτελεί ζωντανό κομμάτι της θρέψης κάνοντας τη λίπανση αποτελεσματική ή όχι, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές του.

Η νέα σειρά εδαφοβελτιωτικών της ΑΓΚΡΟΛΑ, παρεμβαίνει σεβόμενη τις ιδιότητες του εδάφους και διορθώνει όλες τις αδυναμίες που μειώνουν την ικανότητα θρέψης των φυτών.

KALAKAN ®

30FeSO4  + 15MgS04  + 5ZnS04 + 0,2B + 30(SO3)

Οξινοποιό μείγμα ιχνοστοιχείων σε κόκκους (2,5-4mm) για εφαρμογή στο έδαφος. Βελτιώνει τη φωτοσυνθετική δράση των φυτών, βοηθά στην ανθοφορία και επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων.

Κατόπιν αιτήματος διατίθενται:

  • MSDS - Δελτίο δεδομένων ασφάλειας
  • Πιστοποιητικό Ανάλυσης